Skip to content

Pikkuyrittäjät-ohjelma on päättynyt

.

Vuonna 2013 kehitetty ja suureen suosioon noussut Pikkuyrittäjät-ohjelma on päättynyt. Ohjelmassa alakoululaiset lapset kehittivät omia pikkuyrityksiään, keksivät liikeidean, rakensivat brändin, hissipuheet, sloganit ja markkinointimateriaalit. Ohjelma huipentui myyntitapahtumaan, jossa lapset myivät omia tuotteitaan ja palveluitaan oikealla rahalla oikeille asiakkaille. Lapset oppivat tekemisen kautta yrittämisen perusteita ja kokivat omistajuutta omaa ideaansa kohtaan.

Kymmenen vuoden aikana ohjelmassa oli mukana yli 120 000 lasta ja ohjelma palkittiin useilla kansainvälisillä palkinnoilla.

Pikkuyrittäjät oli erinomainen esimerkki kotimaisesta innovaatiosta, jossa yhdistettiin koulumaailma startup-yrittäjyyteen ja pitkään yrittäjyyskokemukseen. Tällaista kombinaatiota, jossa todellinen yrittäjyyden ja liike-elämän kokemus yhdistetään pedagogiikan osaamiseen ei Suomessa ole ollut toista. Tällainen koulumaailman ulkopuolelta tullut tuulahdus herätti opettajissa, vanhemmissa ja lapsissa valtavasti innostusta.

Pikkuyrittäjien kaltaisilla nonprofit-ohjelmilla on harvoin riittävästi resursseja käytössään ja toimintaa pyöritetään monenlaisin valtion ja säätiöiden rahoitusanomusten kautta. Vaatimus- ja kunnianhimon tasoa tulisi nostaa ja saada entistä enemmän yrittäjiä ja yrityksiä mukaan uusien entistäkin yrittäjähenkisempien ja kunnianhimoisempien sukupolvien kasvattamiseksi.

Yrittäjyyskasvatus ei onneksi pääty vaikka Pikkuyrittäjät-ohjelma nyt päättyykin. Esimerkiksi 4H tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opetella työelämän perusteita ja kokeilla omien liikeideoiden kannattavuutta.

Kiitos ohjelman parissa vuosina 2013-2023 toimineille Nuori Yrittäjyys ry:n tiimiläisille ja erityisesti kehitystyössä vahvasti mukana olleelle Virpi Utriaiselle, jonka panos ohjelman eteen oli korvaamatonta.

Itse henkilökohtaisesti tulen vielä jatkamaan työtä yrittäjyyskasvatuksen eteen monin eri tavoin.

Terveisin,

Mikko Nurminen
Sarjayrittäjä, Pikkuyrittäjien perustaja
mikkonuba@gmail.com
+358 40 701 3135
www.nubacom.fi

Back To Top