Skip to content

Mobiilipeli tämän lukuvuoden uutuus!

  • Blogi

Pikkuyrittäjät ovat jälleen valmiina uuteen lukuvuoteen! Tänä lukuvuonna ohjelma on entistäkin monipuolisempi ja innostavampi, sillä lapset pääsevät pelaamaan Pikkuyrittäjät mobiilipeliä. Pelissä lapset käyvät läpi samat yhdeksän teemaa kuin koulussa, mutta pääsevät tutustumaan kuhunkin teemaan syvemmin mm. monien videoiden kautta.

Pelissä lapset keräävät kolikoita ja taitomerkkejä pelaamiensa pelien ja tekemiensä tehtävien perusteella. Tehtävät ovat osittain samoja, joita myös tunneilla tehdään, mutta nyt ne on viety digiaikaan. Esimerkiksi hissipuhe ja pikkuyrityksen mainos voidaan kuvata ja tallentaa peliin videomuodossa. Näin harjoitellaan myös tärkeitä esiintymistaitoja.

Pelissä on runsaasti opetusvideoita, joissa kerrotaan mielekkäällä tavalla kustakin teemasta. Videoilla on mukana myös tunnettuja yrittäjiä ja omien alojensa asiantuntijoita kuten Supercellin Ilkka Paananen, yritysvalmentaja Juhana Helmenkalastaja sekä radio- ja tv-persoona Jussi Heikelä.

 

Pelissä on mielenkiintoisia toimintoja

Kolikkokisa
Kolikkokisassa oppilas voi seurata henkilökohtaista sijoitustaan luokassa. Mitä paremmin oppilas pelaa teemakohtaisia pelejä ja mitä aktiivisemmin lisätehtäviä tehdään, sitä enemmän ansaitaan kolikoita. Tulevaisuudessa kolikkokisaa voi seurata myös koko Suomen laajuisesti!

Teemasivut
Kukin teema sisältää monipuolista sisältöä, joka syventää lapsen oppimista. Teemasivuilla on lyhyt esittelyvideo, joka pureutuu kyseisen teeman tärkeimpiin asioihin. Pelit testaavat opittua ja pistävät oppilaat pohtimaan käsiteltyjä asioita. Pelit sisältävät kysymyksiä laajasti kyseiseen teemaan liittyen. Niille, jotka haluavat tutustua teemaan vieläkin syvemmin – ja ansaita samalla lisää kolikoita – on tarjolla lisätehtäviä.

Yritysprofiili
Sitä mukaa kun Pikkuyrittäjät-ohjelma etenee koululuokassa opettajan ohjaamana, kehittyy myös Pikkuyrittäjien oma yritysprofiilisivu mobiilipelissä. Kunkin teeman tehtävät ovat osa oman pikkuyrityksen kehitystä ja yritysprofiili kokoaa ne yhteen. Yritysprofiilisivulla näkyvät pikkuyrityksen nimi, logo, slogan, hissipuhevideo, video- ja kuvamainokset, hinnasto ja vlogit.

Henkilökohtainen profiilisivu
Yhdessä yrittäjäkavereiden kanssa tehtyjen tehtävien lisäksi oppilas kerää henkilökohtaisia kolikoita pelaamalla teemakohtaisia pelejä. Ansaitut kolikot ja taitomerkit näkyvät omalla profiilisivulla.

Peli on toteutettu yhteistyössä NordicEdun ja Helsingin kaupungin kanssa.

Back To Top