Skip to content

Pikkuyrittäjät ja kunnat

Jo useat kunnat ovat ottaneet Pikkuyrittäjät-ohjelman omakseen.
Voisiko ohjelma olla myös teidän kunnassanne ratkaisu pitkäkestoisen yrittäjyskasvatuksen toteuttamiseen ja saada lapset osallistumaan kunnan tavoitteiden edistämiseen?

Mukaansatempaava Pikkuyrittäjät-ohjelma 

Pikkuyrittäjät on alakouluille suunnattu opinto-ohjelma, jossa oppilaat perustavat oman pikkuyrityksensä.

Ohjelma on 18 tunnin maksuton kokonaisuus, joka koostuu 9 teemasta. Kunkin teeman käsittely kestää 1-2 oppituntia. Yleisimmin Pikkuyrittäjät-ohjelmaa käytetään alakouluissa valinnaisaineena tai yhdistämällä eri oppiaineita, kuten yhteiskuntaoppia, äidinkieltä, kuvaamataitoa ja matematiikkaa eri teemojen mukaisesti.

Ohjelma huipentuu myyntitapahtumaan ja tilinpäätösjuhlaan. Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

Ohjelma tuo yhteisöllisyyttä alueelle

Pikkuyrittäjissä lapset valmistavat omiin ideoihinsa pohjautuen ryhmissä yritykset, joissa he valmistavat tuotteita ja palveluita osana alakoulun oppitunteja. Ohjelman päätteeksi järjestetään myyjäistapahtuma eli loppuhuipennus, jossa lapset ovat esittelemässä ja myymässä tuotoksiaan oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

Miltä kuulostaisi, jos esimerkiksi kuntanne liikuntasali, kauppakeskus tai jopa tapahtumahalli täyttyisi innokkaista pikkuyrittäjistä, jotka keräävät rahaa esimerkiksi luokkaretkeä tai leirikoulua varten omalla työllään?

Kunnan teemat näkyväksi lapsille

Useilla kunnilla on tärkeitä teemoja, kuten kestävä kehitys, yhteisöllisyys, koulutus, osaaminen tai hyvinvointi. Nämä teemat saadaan osaksi alakoulun opetusta käytännönläheisellä tavalla Pikkuyrittäjät-ohjelman kautta. Esimerkiksi Lappeenrannassa ohjelmaa halutaan painottaa kestävän kehityksen mukaisesti, jolloin ohjelmaan on sisällytetty sisältöä aiheesta ja yritysten tuotteet keskittyvät kestäviin arvoihin. Porissa on haluttu tuoda koulun liikuntapainotteisuus näkyväksi pikkuyrittäjiin kehittämällä hyvinvointiin pohjautuvia yrityksiä.

Mahdollisuuksia on monia – pohditaan yhdessä, kuinka saamme välitettyä juuri teidän kuntanne teemat lapsille ja osallistumaan yhdessä niiden edistämiseen koulussa.

Selkeät ja monipuoliset materiaalit

Ohjelmaan sisältyy materiaalit sekä opettajalle että oppilaille. Lisäksi kaikki oppilaat saavat siniset Pikkuyrittäjät t-paidat, jotka luovat ryhmässä yhteisöllisyyttä. Voimme myös yhdessä mukauttaa oppaita tai paitoja vastaamaan kunnan ilmettä, esimerkiksi lisäämällä kunnan omia sisältöjä oppaisiin tai painamalla kunnan vaakunan tai nimen t-paitoihin.

Tarjoamme kunnille lisäksi kattavan viestintä- ja materiaalipaketin, josta löytyy kaikki tarvittava ohjelmasta viestimiseen, seurantaan sekä vinkkejä alueellisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Toimistomme auttaa yhteistyökuntiamme myös työssä ympäri vuoden!

Näin kunnat ovat ottaneet Pikkuyrittäjät-ohjelman omakseen

LAPPEENRANTA

Lappeenrannan kaupunki ja LUT-yliopisto (Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto) ovat luoneet yhteisen toimintamallin LUT Junior University – Lappeenranta, joka on osa koulujen opetussuunnitelmia. Alakoulujen kohdalla kokonaisuuteen sisältyy yrittäjyys-teema, jota toteutetaan Pikkuyrittäjät-ohjelmassa viidensillä luokilla.

Osana yhteistyötä rakensimme yhdessä LUT Junior Universityn kanssa Pikkuyrittäjät Lappeenranta-painoksen, johon lisättiin kestävän liiketoiminnan sisältöjä. Syksystä 2019 eteenpäin kaikki Lappeenrannan 5. luokkalaiset tulevatkin käymään osana opetusta Pikkuyrittäjät-ohjelman ja kehittämään tuotteita tai palveluita kestävien arvojen ympärille!
Lue lisää..

VIHTI

Vihti on ollut mukana Pikkuyrittäjät-matkassa jo useita vuosia, aina ohjelman alkuajoista saakka. Vihdin kunnan, Vihdin yrittäjät ry:n sekä usean aktiivisen yrittäjäkummin yhteistyön tuloksena Pikkuyrittäjistä on tullut paikkakunnalla ohjelma, jota moni vihtiläislapsi odottaa innolla jo monta vuotta etukäteen.

Ohjelma tutustuttaa hyvin oppilaita ja opettajia yrittäjyyteen ja paikalliseen elinkeinoelämään. Syksystä 2019 eteenpäin Vihdin kaikki viidesluokkalaiset suorittavat Pikkuyrittäjät-ohjelman osana perusopetusta ja kehittävät tuotteita tai palveluita hymyssä suin asiakkailleen.

Koulukohtainen kestotilaus
Taso 1
Lukukausittain tai lukuvuosittain toimitut materiaalit koululle
Pikkuyrittäjät-paidat myös opettajille
Ohjelmakoulutus opettajille kerran lukuvuodessa tarpeen mukaan
 
 
 
 
Koko kunta mukaan
Taso 2
Lukukausittain tai lukuvuosittain toimitut materiaalit koululle
Pikkuyrittäjät-paidat myös opettajille
Ohjelmakoulutus opettajille kerran lukuvuodessa tarpeen mukaan
Kaikki kunnan alakoulut vuosittain mukaan Pikkuyrittäjiin
Pitkäkestoinen ja pysyvä yrittäjyyskasvatuksen malli kunnassa
Alueellinen seuranta ja raportointi
 
Kuntakohtaiset materiaalit
Taso 3
Lukukausittain tai lukuvuosittain toimitut materiaalit koululle
Pikkuyrittäjät-paidat myös opettajille
Ohjelmakoulutus opettajille kerran lukuvuodessa tarpeen mukaan
Kaikki kunnan alakoulut vuosittain mukaan Pikkuyrittäjiin
Pitkäkestoinen ja pysyvä yrittäjyyskasvatuksen malli kunnassa
Alueellinen seuranta ja raportointi
Kunnan teemojen mukaan brändätyt ohjelmamateriaalit lisämaksusta (oppaat, paidat tms.)


Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen!

Tulemme mielellämme luoksenne esittelemään mahdollisuuksia, kuinka teidän kuntanne voisi olla mukana Pikkuyrittäjät-ohjelmassa.

Täytä vieressä oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä.

Kuntadiilit ota yhteys
Back To Top