Skip to content

Pikkuyrittäjät-mobiilipeli

Pikkuyrittäjät-mobiilipeli on oppimispeli, joka käsittelee yritteliäisyyttä, työelämätaitoja ja talouden hallintaa. Peli on kehitetty, jotta oppiminen ja taitojen harjoittelu olisi entistäkin hauskempaa ja monipuolisempaa. Pelissä syvennetään oppituntien teemojen sisältöjä. Peliä pelaamalla voi oppia muun muassa tuotteiden ja palveluiden suunnittelua, markkinoinnin keinoja, kiertotalouden perusteita sekä tapoja antaa palautetta.

Pelin pedagogiikka perustuu tekemällä oppimiseen (learning by doing) ja pelaajia kannustetaankin soveltamaan opittua tietoa käytännönläheisten tehtävien avulla. Pelin tarkoituksena ei ole korvata Pikkuyrittäjät-ohjelman luokkahuoneessa tapahtuvaa opetusta, vaan tarjota lisätukea ohjelman teemojen syventämiseksi. Peli täydentää oppimiskokemusta niin koulupäivän aikana kuin koulun ulkopuolellakin yhdistäen eri oppiaineita kiinnostavaksi peliympäristöksi.

Ohjeet mobiilipelin käyttöönottoon löydät tämän sivun alareunasta tai painamalla tästä.

Google Play     AppStore

Samat tutut teemat

Pelissä lapsi käy läpi samat yhdeksän teemaa, jotka käydään luokassa opettajan kanssa. Teemat on kuvattu pelissä kaupunkeina, jotka sisältävät teemaan liittyviä videoita ja tehtäviä, joista lapset keräävät taitomerkkejä ja kolikoita.

Pikkuyrityksen yritysprofiilisivu kehittyy samalla kun eri teemojen tehtäviä, kuten yrityksen nimen keksiminen, logon piirtäminen, hissipuheen kuvaaminen ja mainosmateriaalin suunnitteleminen saadaan toteutettua.

Kolikkokisa

Kolikkokisassa oppilas voi seurata henkilökohtaista sijoitustaan luokassa. Mitä paremmin oppilas pelaa teemakohtaisia pelejä ja mitä aktiivisemmin lisätehtäviä tehdään, sitä enemmän ansaitaan kolikoita. Tulevaisuudessa kolikkokisaa voi seurata myös koko Suomen laajuisesti!

Teemasivut

Kukin teema sisältää monipuolista sisältöä, joka syventää lapsen oppimista. Teemasivuilla on lyhyt esittelyvideo, joka pureutuu kyseisen teeman tärkeimpiin asioihin. Pelit testaavat opittua ja pistävät oppilaat pohtimaan käsiteltyjä asioita. Pelit sisältävät kysymyksiä laajasti kyseiseen teemaan liittyen. Niille, jotka haluavat tutustua teemaan vieläkin syvemmin – ja ansaita samalla lisää kolikoita – on tarjolla lisätehtäviä.

Yritysprofiili

Sitä mukaa kun Pikkuyrittäjät-ohjelma etenee koululuokassa opettajan ohjaamana, kehittyy myös Pikkuyrittäjien oma yritysprofiilisivu mobiilipelissä. Kunkin teeman tehtävät ovat osa oman pikkuyrityksen kehitystä ja yritysprofiili kokoaa ne yhteen. Yritysprofiilisivulla näkyvät pikkuyrityksen nimi, logo, slogan, hissipuhevideo, video- ja kuvamainokset, hinnasto ja vlogit.

Henkilökohtainen profiilisivu

Yhdessä yrittäjäkavereiden kanssa tehtyjen tehtävien lisäksi oppilas kerää henkilökohtaisia kolikoita pelaamalla teemakohtaisia pelejä. Ansaitut kolikot ja taitomerkit näkyvät omalla profiilisivulla.

Tutustu mobiilipelin oppaaseen

Mobiilipelin oppaasta löydät ohjeet Pikkuyrittäjät -mobiilipelin rekisteröitymiseen ja käyttöönottoon sekä pelin kulkuun ja sisältöön.

Mobiilipelin käyttöönotto lyhyesti

Kun haluat ottaa Pikkuyrittäjät -mobiilipelin käyttöön ohjelman tukena, toimi seuraavasti:

  1. Siirry opettajan hallintasivulle osoitteeseen opettajat.pikkuyrittajat.fi/
  2. Luo tunnukset painamalla ”Luo tunnukset”
  3. Syötä nimesi, sähköpostisi ja salasanasi aukeavaan lomakkeeseen
  4. Siirry sähköpostiisi, johon saat tunnuksien vahvistamiseen liittyvän aktivointiviestin. Vahvista tunnus painamalla sähköpostissa olevaa linkkiä. Muista katsoa myös roskapostikansiosi.
  5. Aktivoinnin jälkeen pääset kirjautumaan opettajan hallintanäkymään.
  6. Luo uusi opetusryhmä ja luokkakoodi hallintanäkymän etusivulta ”Opetusryhmät” otsikon alta syöttämällä ryhmän nimi, luokkakoodi ja valitsemalla koulusi. Mikäli koulua ei ole listassa, ota yhteys Pikkuyrittäjiin.
  7. Anna luokkakoodi oppilaillesi, jotka liittyvät pelin asentamisen jälkeen opetusryhmään koodin avulla. Luokkakoodi ei saa sisältää ääkkösiä tai erikoismerkkejä. Peli löytyy sovelluskaupoista nimellä ”Pikkuyrittäjät”.
  8. Aloittakaa pelaaminen ja siirry eteenpäin avaamalla teemoja opettajan hallintanäkymän opetusryhmät-kohdassa!

Ongelmatilanteissa kokeile toista verkkoselainta tai tyhjennä selaimesi välimuisti. Voit olla yhteydessä myös meihin, yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Jos haluat luoda toisen opetusryhmän, kuten esimerkiksi kahdelle eri luokalle omat ryhmänsä ja luokkakoodinsa, pystyt luomaan toisen ryhmän samalla tavalla kuin ensimmäisen syöttämällä opettajan hallinnassa opetusryhmälle uudet tiedot.

Back To Top