Skip to content

Teema 3 - Brändäys

Kolmannessa teemassa tutustutaan yritysilmeen rakentamiseen suunnittelemalla pikkuyritykselle oma logo.

Yritysilmeen rakentaminen tarkoittaa sitä, että oppilaat suunnittelevat logon ja päättävät ne värit, joita esimerkiksi pikkuyrityksen mainoksissa käytetään. Teemassa tutustutaan logojen maailmaan ja voidaan kurkata myös, mitä mainostoimissa puuhataan.

Kolmannen teeman lopuksi:

  • pikkuyritysten nimet ovat kirkastuneet
  • oppilaat ovat aloittaneet pikkuyritysten logojen kehittelyn ja brändin rakentamisen.
Teema 3. Brändäys

Oppilas:

  • tutustuu erilaisiin yritysilmeisiin
  • luo yhdessä pikkuyritysryhmänsä kanssa oman pikkuyrityksen yritysilmettä ja logoa.

Vinkkiboksi

Hyödyntäkää brändäyksessä ilmaisia palveluita markkinointimateriaalienne tekemisessä. Esimerkiksi Microsoft Wordille on saatavilla paljon ilmaisia malleja täällä. Lisäksi voitte tutustua ilmaiseen grafiikkapalveluun Canvaan, josta löytyy lukuisia valmiita malleja näyttäviin esitteisiin, somekuviin ja muihin grafiikoihin.

K: Mitä jos luokkamme ei pääse vierailemaan mainostoimistoon?
V: Ei hätää! Valtaosa Pikkuyrittäjät-ryhmistä eivät vieraile mainostoimistossa. Kannattaa myös kysellä josko jonkun lapsen vanhemmilla olisi alan tuntemusta tai sitten luokassa voidaan katsoa ”Pikkuyrittäjät mainostoimistovierailulla” -video.

K: Pitääko logot tehdä digimuotoon?
V: Ei. Logoja voi toki tehdä myös tietokoneella tai mikäli luokka on päässyt käymään mainostoimistossa, voi kysellä josko mainostoimiston väki auttaisi lasten paperille suunnittelemien logojen digiversioiden tekemisessä. Valtaosa pikkuyrityksistä teippaa itse käsin piirtämänsä logon myyntipöydän reunaan!

Mitä kolmannessa teemassa tapahtuu?

Kurkkaa täältä, miltä kolmannen teeman tohina näyttää ja mitä pikkuyrittäjät miettivät.

Back To Top