Skip to content

Teema 8 - Loppuhuipennus

Kahdeksas kerta on loppuhuipennus! 

Loppuhuipennus on myyntitapahtuma, jonka aikana pikkuyrittäjät saavat loistaa! Oppilaat pääsevät myymään tuotteitaan ja palveluitaan ihan oikeilla asiakkaille ihan oikealla rahalla.

Teema 8: Loppuhuipennus

Oppilas:

  • harjoittelee vastuullista toimintaa rahan kanssa
  • harjoittelee toimintaa myyntitilanteessa ja asiakaskohtaamisessa
  • myy omia tuotteitaan ja palveluitaan
  • nauttii hauskasta päivästä.

Verkkomateriaalit

Vinkkiboksi

Suunnittele aikataulut huolella ja tiedota huoltajia – huoltajat ovat myös usein kaikkein innokkaimpia asiakkaita. Yleisimmin loppuhuipennukset järjestetään myyjäistapahtuman muodossa joko koulun liikuntasalissa tai paikallisen kaupan, kauppakeskuksen tai seuratalon tiloissa. Kaupat ja kauppakeskukset ovat suosittuja paikkoja myös siksi, että niissä asiakasvirtaa on jo valmiiksi, joka voi olla kannattavampaa myyntitilanteiden ja asiakaskohtaamisten kannalta. Tila kannattaa kuitenkin aina katsoa tapahtuman luonteen mukaisesti.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä 8. tunnista

K: Miten verottaja suhtautuu Pikkuyrittäjät-ohjelmassa tapahtuvaan myyntiin?
V: Verottaja on linjannut, että Pikkuyrittäjät-ohjelmassa tehtävä myynti on niin pienimuotoista ja se tapahtuu Nuori Yrittäjyys ry:n alaisuudessa, että siitä ei tarvitse maksaa veroa. Veroista on kuitenkin hyvä keskustella yleisellä tasolla lasten kanssa. Verottajan ohjeistukseen voi tutustua täällä

K: Jaetaanko myynnistä syntyvät tuotot lasten kesken?
V: Kukin koulu/luokka voi itse päättää. Joissain tapauksissa rahat on jaettu yrittäjien kesken. Joissain tapauksissa koko myynti on ohjattu suoraan luokan yhteiseen leirikoulukassaan. Myös välimallit ovat mahdollisia. Hauskana lisänä voi määrätä luokkaveron, jolloin lapset oppivat myös verotusta. Verotettavan rahan voi sitten käyttää yhteiseen hyvään.

K: Minä verran vaihtorahaa/pohjakassaa olisi hyvä varata?
V: Vaihtorahaa olisi hyvä varata vähintään joitakin euroja, mieluusti 10 euroa pieninä kolikkoina. Usein myös vanhempainyhdistyksen rahat on käytettävissä 

Mitä kahdeksannessa teemassa tapahtuu?

Kurkkaa täältä, miltä loppuhuipennuksen tohina näyttää ja mitä pikkuyrittäjät miettivät.

Back To Top