Skip to content

Teema 9 - Tilinpäätösjuhla

Viimeisessä teemassa kerrataan opittuja asioita,  tehdään itsearviointia ja annetaan palautetta muiden pikkuyrityksille.

Usein  viimeisellä kerralla myös juhlitaan ohjelman suorittamista ja kaikkea opittua. Oppilailta kysytään palautetta ja voidaan vielä jutella aikaisemmilla tunneilla opituista asioista. Oppilaat antavat myös palautetta toistensa yrityksistä; mikä oli hyvää kussakin yrityksessä, mitä olisi ehkä voitu kehittää?

Yhdeksännen teeman lopuksi:

  • kaikki saavat omat Pikkuyrittäjät-diplomit.
Teema 9: Tilinpäätösjuhla

Ota Pikkuyrittäjät-ohjelman arviointikehikko avuksesi ohjelman arvioinnissa.

Arviointikehikon avulla oppilas saa Pikkuyrittäjät-ohjelman aikana arviointipalautetta osana opetusta ja pikkuyrittäjänä työskentelyä. Palaute on luonteeltaan kuvailevaa, ja sen tavoitteena on ohjata oppijan opiskelua ja tukea oppijan sekä pikkuyritysryhmän tavoitteiden toteutumista.

Lataa opettajan arviointikehikko          Lataa oppilaan arviointikehikko

Ohjeet Pikkuyrittäjien arviointikehikon käyttöön

Oppilas saa Pikkuyrittäjät-ohjelman aikana arviointipalautetta osana opetusta ja pikkuyrittäjänä työskentelyä. Palaute on luonteeltaan kuvailevaa, ja sen tavoitteena on ohjata oppijan opiskelua ja tukea oppijan sekä pikkuyritysryhmän tavoitteiden toteutumista.

Ohjeistus

  • Asettakaa koko luokalle yhteinen tavoite. Kirjatkaa ylös myös oppilaiden ja pikkuyrityksien tavoitteet.
  • Pohdi annatko ohjelman aikana palautetta oppilaille vai pikkuyritysryhmille. Vai kummallekin?
  • Hyödynnä teemojen osaamistavoitteita arvioinnin toteuttamisessa. Muokkaa niitä tarvittaessa itsellesi sopivaksi.
  • Käytä sanallista arviointiasteikkoa tai hyödynnä numeroarviointia, mikä sinusta parhaiten tilanteeseen sopiikin.
  • Pidä ohjelman puolessa välissä väliarviointi oppilaan tai pikkuyritysryhmän kanssa.
  • Anna lopuksi kokonaisarvio luokalle, oppilaille ja pikkuyrityksille. Peilaa arviota tavoitteiden toteutumiseen ja oppimisprosessiin.

Vinkit

Hyödynnä mobiilipelin teemojen ryhmätehtävien vlogeja. Seuraa, niiden avulla, mitä pikkuyrittäjät ovat oppineet oppitunneilla.

Pikkuyrittäjät käsikirjasta ja mobiilipelistä (teema 9) löydät vertaispalautteeseen ja palautteen antamiseen liittyviä tehtäviä.

Hakekaa mukaan Pikkuyrittäjät-finaaliin!

Kun ohjelma on loppusuoralla ja fiilistelette kokemustanne, voitte hakea mukaan Pikkuyrittäjät-finaaliin. Tapahtuma kokoaa Suomen parhaat pikkuyritykset Kampin kauppakeskukseen ikimuistoiseen tapahtumapäivään, jossa pikkuyrittäjät myyvät ja esittelevät tuotteita ja palveluitaan, pitchaavat Kampin lavalla sekä kruunataan Vuoden Pikkuyritys.

Finaali järjestetään vuosittain Helsingissä. Voitte hakea mukaan, mikäli osallistutte ohjelmaan saman lukuvuoden syksyn tai kevään aikana.

Lue lisää ja hae mukaan

Mitä yhdeksännessä teemassa tapahtuu?

Kurkkaa täältä, miltä yhdeksännen teeman tohina näyttää ja mitä pikkuyrittäjät miettivät.

Back To Top