Skip to content

Tunnelmia Pikkuyrittäjien Houstonin matkalta

Onnistuimme saamaan asuinsijamme läheltä Nasan avaruuskeskusta, jossa IPN-tilaisuus siis järjestetään. Naapurusto on periamerikkalainen, juuri sellainen kuin tv-sarjoissa näkee. Texas on ehkäpä kaikista maailman kaikista paikoista kaikista parhaiten ennakkokuvaansa vastaava. Useimmiten se menee niin, että kuvat ja videot eivät vastaakaan todellisuutta. Vaikka Texas onkin juuri sellainen kuin etukäteen olettaa saattaa, se ei ole ollenkaan huono asia. Se on pikemminkin todella kiehtovaa. Olemme olleet koko porukka kuin lapset karkkikaupassa, kun olemme kierrelleet naapurustoja.

Lähestyvä Halloween oli nähtävissä talojen pihoilla

Paikallisen naisen mukaan hän ei ole nähnyt alligaattoreita pariin vuoteen, mutta niitä kuulemma on. Aivan.

Toimme mukanamme Suomesta melkoisen määrän oheistavaraa, mm. 5 kiloa Pikkuyrittäjät-lakritsia. Tavaraa tarvittiinkin, sillä vedimme tilaisuudessa työpajan, jossa esittelemme siis Pikkuyrittäjät-toimintaa. Täällä tai muuallakaan maailmassa tällainen toiminta ei tosiaan ole ihan tuttua huttua, siksi tarvittiinkin järeää arsenaalia loistavien puhujanlahjojen lisäksi.

Tavoitteena oli tietysti Pikkuyrittäjien toiminnan esittelemisen lisäksi tutustua muihin hyviin maailmalla pyöriviin käytänteisiin. Siksipä osa tiimistä jalkautuikin muiden osallistujien vetämiin työpajoihin. Tarjolla oli monenlaista asiaa eri puolilta maailmaa.

Tapahtuma järjestetään Nasan Avaruuskeskuksessa

Huomattavaa oli, että kehityksen kärki on monissa maissa sama. Esimerkiksi Kanadasta tullut nainen kertoi mallistaan, jossa tunnin aikana opiskelijat ratkaisevat jonkin työelämään liittyvän ongelman. Esimerkkitehtävänä oli markkinointisuunnitelman tekeminen surffiyritykselle. Ajatuksena mallin takana on se, että opiskelijat oppisivat ratkaisemaan ongelmia yli oppiainerajojen. Kuulostaako tutulta? Pari vuotta sitten  suomalaiseen koulujen opetusta ohjaavaan opetussuunnitelmaan otettiin käyttöön uusi käsite laaja-alainen oppiminen, eli juurikin oppiminen yli ainerajojen.

Toinenkin tuttu asiayhteys löytyi. Norjalainen Tone Standal Vesterhus esitteli Tytöt ja teknologia –projektia, jonka tarkoituksena on innostaa tyttöjä teknologian pariin aiheeseen liittyvien tapahtumien avulla. Erityisen tärkeäksi asiaksi hän nosti roolimallit. Juuri samaa työtä tekee Microsoft järjestämällä Girlz in Tech –tapahtumia eri maissa. Suomessa kyseisiä tapahtumia järjestetään yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.

Virpi, Jenni ja Tomi

Tapahtumassa oli myös useita puhujia. Mieleen jäi erityisesti viimeisenä esiintynyt yhdysvaltalainen naisastronautti Bonnie Dunbar, joka kertoi siitä, kuinka oli aikoinaan lähtenyt pienestä kaupungista nimeltä Outlook maailmalle. Bonnie oli jo 9-vuotiaana päättänyt haluavansa avaruuteen. Hän osoitti kuinka mikään ei ole mahdotonta sekä erityisesti sen, että astronautiksi päästäkseen ei tarvitse olla huippuälykäs tai –lahjakas. Bonnie korosti innostuksen oppimiseen olevan se tärkein työkalu menestykseen.

Tapahtumasta pystytään varmasti ammentamaan vielä paljon. Perjantaina koittaakin itse tapahtuman kohokohta, eli palkintogaala. Tähtäämme tietysti voittoon, eli maailman parhaaksi yrittäjyyskasvatuskäytänteeksi. Katsotaan miten käy, pysy kuulolla!

Back To Top