Skip to content

Parasta on päästä tekemään itse – Pikkuyrittäjien loppuhuipennus

  • Blogi


Kartanorannan koulun Pikkuyrittäjien loppuhuipennus järjestettiin kauppakeskus Iso Omenassa viime marraskuussa. Julkaisemme blogissa tarinan, joka kuvaa lasten ja opettajan innostuksen myötä syntynyttä onnistunutta loppuhuipennusta.


Lasten mielestä on parasta päästä itse tekemään asioita.

Tämän teeman ympärillä Espoon Iso Omenan ensimmäinen kerros pyöri, kun Kartanorannan koulun 5. ja 6. luokan Pikkuyrittäjät olivat kauppakeskuksessa myymässä tuotteitaan ja esittelemässä yrityksiään.

Pikkuyrittäjät -ohjelma on voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatuksen ohjelma alakoulujen 4.-6. -luokkalaisille. Ohjelmassa lapset lähtevät liikkeelle omista kiinnostuksen kohteistaan ja vahvuuksistaan, perustavat tiimeissä omat pikkuyrityksensä ja kehittävät tuotteita ohjelman myyjäisiä, eli loppuhuipennusta varten.

Ison Omenan pikkuyritysten myyntipöydistä löytyi silloisen joulun lähestyessä niin jouluteemaisia tuotteita, kuten pipareita, piparkakkutaloja ja koristeita, mutta myös esimerkiksi kahvituspiste, kuorintavoiteita, kortteja ja koruja. Lapset ovat valmistaneet tuotteet pääosin täysin itse ja esittelevätkin sen myötä niitä ylpeydellä – täysin ansaitusti.

Oppeja taloudesta, työelämästä ja myyntityöstä

”Pitää olla tosi kohtelias eikä kannata esittää mitään. Tärkeintä on olla oma itsensä.”

 

Kysyttäessä lasten ajatuksia oman yrityksen pyörittämisestä, he ovat kokeneet sen opettavaisena.

– Tää on ollut tosi opettavainen kokemus rahan suhteen. On ollut innostavaa kun on saanut luoda oman firman ja päättää mitä myy, yhdeltä myyntipöydältä todetaan.

Lapset ovat omien sanojensa mukaan oppineet myös esimerkiksi siitä, millaista työelämä aikuisena on. Ohjelman aikana he ovat huomanneet, että on tärkeää miettiä, missä säästää rahaa ja kuinka paljon tuotteet maksavat, kun niitä valmistaa täysin itse.

Myyjäispäivän aikana lapset ovat tehneet myös tärkeitä havaintoja myyntityöstä, sillä heidän on täytynyt tavoittaa asiakkaat myyntipisteilleen omin voimin.

– Ollaan opittu miten myydään asiakkaille. Pitää olla tosi kohtelias eikä kannata esittää mitään. Tärkeintä on olla oma itsensä, leivonnaisia valmistavat pojat kertovat myyntikokemuksistaan.


Opettaja seuraa ylpeänä, kun oppilaat ottavat vastuuta

Yhden yrityksen alkuperäinen idea oli valmistaa avaimenperiä, mutta he huomasivat pian, että rahallinen alkupanostus olisi ollut liian suuri, joten he päättivät kehittää ideaansa ja alkaa tekemään koristeita ja kuorintavoiteita, jotka eivät tarvitse niin paljoa rahaa valmistamista varten. Monet pikkuyrityksistä ovat saaneet tarvikkeet tuotteiden valmistamista varten sponsoreiltaan, jotka he ovat myös hankkineet itsenäisesti. Lapset ovat soittaneet tai kävelleet suoraan sponsoriyritykselle ja tiedustelleet rohkeasti, olisiko mahdollisuutta yhteistyöhön.

Opettaja Maija Brunni kertoo, että Pikkuyrittäjät -ohjelma on toteuttu valinnaisaineena Kartanorannan koulussa jo toista kertaa.

– On hienoa nähdä, kuinka lasten oma-aloitteisuus ja vastuunottaminen on kasvanut ohjelman aikana. Osa oppilaista pääsee vauhtiin jo heti alkuun, kun taas osa vasta ohjelman aikana, kun oppivat, että pitää lähteä itse tekemään ja ottaa vastuu. Tässä tulee todella monenlaisia asioita käytyä läpi, Brunni toteaa.


Opettaja! Hae nyt mukaan Pikkuyrittäjät-finaaliin Kampin kauppakeskukseen!

Tapahtuma järjestetään 8.5.2019 ja mukaan voi hakea kaikki luokat, jotka ovat suorittaneet Pikkuyrittäjät-ohjelman syksyllä 2018 tai suorittavat sen kevään 2019 aikana. Kaikki finalistiyrittäjät saavat 40 euron lahjakortin SuperPark-aktiviteettipuistoon ja paras yritys kruunataan keskellä Kampin kauppakeskusta.

Lue lisää täältä

Back To Top