skip to Main Content

Pikkuyrittäjät-finaali 2019 oli täynnä ainutlaatuisia elämyksiä ja positiivista jännitystä

  • Blogi

Pikkuyrittäjät-ohjelman lukuvuosi huipentui Helsingissä 8.5. järjestettyyn finaaliin, jossa viisi eri puolilta Suomea valittua yritystä vietti kokemuksentäyteisen päivän.
Vuoden 2019 Pikkuyritykseksi valittiin Diamonds of Ruskila, joka tulee Ruskilan koulusta Nakkilasta. Yritys kehitti autopesulakonseptin, jossa asiakkaan auton pesemisen aikana myös asiakasta palveltiin esimerkiksi heinäsirkkakekseillä ja konvehdeilla.

Finaalipäivä aloitettiin Uskalla Yrittää-finaalin yhteisillä avajaisilla, joka kokosi saman katon alle Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyysohjelmissa mukana olevia nuoria kaikilta kouluasteilta.

Avajaisten jälkeen pikkuyrittäjien päivä jatkui yritysvierailulla Fraktio Oy:lle, joka toteuttaa erilaisia verkkopalveluita ja sovelluksia. Fraktion toiminnan lisäksi lapsia kiinnosti yrityksen upeat tilat niin paljon, että pelihuoneesta, elokuvateatterista tai saunatiloista ei olisi maltettua poistua koko päivänä.

Yritysvierailun luoman innostuksen vauhdittamana yritykset siirtyivät Kampin kauppakeskukseen, jossa käytiin finaalin messut, esitettiin hissipuheet sekä palkittiin lopulta parhaita Pikkuyrittäjät-toimijoita.

Tämän vuoden finaalista teki ainutlaatuisen arvovaltainen vieraamme presidentti Sauli Niinistö, joka kiersi myös pikkuyritysten messupisteillä keskustelemassa. Lasten jännitys vaihtui lopulta innokkuudeksi esitellä omia yrityksiään presidentille, joka pääsi tunnustelemaan esimerkiksi finalistiyritys ASA Slimen valmistamaa trendikästä slimeä.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Pikkuyritysten hissipuheet keräsivät Kampin alakerroksen lavan eteen lukuisia kiinnostuneita ihmisiä kuulemaan ja ennen kaikkea katsomaan, kuinka rohkeasti alakouluikäiset yrittäjät ottivat lavan haltuun.

Finalistit yllättivät tuomariston kekseliäillä ja mielenkiintoa herättävillä hissipuheillaan ja voittajayritys Diamonds of Ruskilan näytelmämuotoinen esitys keräsikin valtavat suosionosoitukset. Kaikki oppilaat ylittivät itsensä ja yltivät upeisiin suorituksiin Kampin kauppakeskuksen lavalla, jonne kovin moni nuori yrittäjä ei pääse esittelemään yritystään.

Lopulta tuomaristo teki tiukan päätöksen ja valitsi voittajayrityksen messupisteillä tehtyjen haastatteluiden ja havaintojen sekä hissipuheiden kuulemisten perusteella.

Ruskilan koulun Diamonds of Ruskila toteutti autopesulan ja kahvilan ohjelman parissa. Oppilaat ovat leiponeet trendikkäitä heinäsirkkakaurakeksejä sekä lisäksi perinteisempiä patonkeja ja konvehteja. Kahvilan lisäksi mielenkiintoa herätti pikkuyrittäjien autopesula, joka onnistui yli odotusten.

Tuomaristo perusteli valintaa seuraavasti:
”Tässä yrityksessä on onnistuttu kehittämään onnistunut ja ajankohtainen tuote- ja palvelukokonaisuus. Yrittäjät ovat nähneet vaivaa tuotekehitykseen ja saaneetkin aikaan trendikkäitä heinäsirkkakeksejä, joissa oli huomioitu myös ympäristöystävällisyys. Yrityksen jäsenille roolienjako oli selkeä ja heistä huokui läpi aito innokkuus tekemiseen.”

Yritys palkittiin kunniakirjoilla, palkintoplakaatilla sekä Puine-yrityksen valmistamalla palkinnolla.

Finaalin yhteydessä palkittiin myös lukuvuoden aktiivisimpia Pikkuyrittäjät-toimijoita. Vuoden Pikkuyrittäjämäisimmäksi kaupungiksi valittiin Kajaani, Vuoden yrityskummeina Sarita Saloheimo ja Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry sekä Vuoden opettajina Mikko Liukka Ilpoisten koulusta Turusta ja Riikka Kononen Kuninkaanhaan koulusta Porista.

Pikkuyrittäjät-kunniamaininta annettiin Aaron’s hotdog-yrityksen Aaron Cederille ja Veeti Leppäniemelle, jotka tulevat Tuomalan koulusta Tuusulasta. Kunniamaininnan teemoina olivat kasvutarina ja kaverin auttaminen.

Tuomaristo koostui kolmesta työelämän edustajasta, joiden tehtävänä oli kiertää yritysten messuosastoilla ja valita heidän joukostaan voittaja.

Tuomariston jäsenet Pikkuyrittäjät-finaalissa:
– Minna Koistinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Teknos Oy
– Joona Widgren, ekonomisti, strategia ja uudistaminen, OP
– An Cong, Nuori Yrittäjyys-alumni

Finalistiyrityksinä olivat voittajayrityksen lisäksi Pikkupomot Ilpoisten koulusta Turusta, Myster Hobbyhorses Halkosaaren koulusta Seinäjoelta, ASA Slime Tuomalan koulusta Tuusulasta sekä Herkkuvohvelit Kuoppanummen koulukeskuksesta Vihdistä.

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille mukana olleille finalisteille ja kumppaneille!

Lisää valokuvia Pikkuyrittäjät-finaalista Facebook-sivuilla.

Back To Top