Skip to content

Pikkuyrittäjät-finaali hurmasi niin yleisön kuin tuomaritkin

  • Blogi

Pikkuyrittäjät-finaali palasi muutaman vuoden virtuaalitoteutuksen jälkeen livetapahtumaksi, ja viisi upeaa pikkuyritystä hurmasi  niin yleisön kuin tuomaritkin. Yhdessä Uskalla Yrittää -finaalin nuorten perustamien, 53 yrityksen kanssa toteutetut messut tarjosivat kekseliäitä liikeideoita, yhdessä tekemisen meininkiä sekä kerrassaan yritteliästä meininkiä.

Pikkuyrittäjät järjestivät messupöytänsä viimeisen päälle kuntoon ja ottivat yhdessä Uskalla Yrittää -finalistien kanssa Mall of Triplan kulttuuriaukion haltuun 27.4.

Esikarsinnan perusteella valitut viisi Pikkuyrittäjät-finalistia myivät erilaisia upeita tuotteita, kuten kierrätysmateriaaleista tehtyjä kynttilöitä, hiusystävällisiä hiusdonitseja ja puusta- ja kaurasta tehtyjä käyttöesineitä. Finaalissa kilvoiteltiin Vuoden parhaan pikkuyrityksen ja Vuoden parhaan myyntipuheen palkinnoista.

Pikkuyrittäjät-tuomariston muodostivat Fanny Fröman (HS Lasten uutiset, esihenkilö), Jaajo Linnonmaa (sarjayrittäjä), Jarno Laasala (Duudsonit, founder) ja Timo Nisula (Kouvolan lakritsi, lakutehtailija). Tuomariston sihteerinä toimi yrittäjä Mikko Nurminen, Pikkuyrittäjät-ohjelman perustaja. Tuomaristo kiittelikin pikkuyrittäjien tekemisen tasoa, eikä tuomariston tehtävä ollut tänäkään vuonna helppo.

”Valinta oli erittäin vaikea, ja kaikki pikkuyrittäjät tänään olivat voittajia”, kiitteli Jarno Laasala.

Vuoden parhaaksi pikkuyritykseksi valittiin lopulta Fimovm Ojakkalan koulusta, Vihdistä. Tuomaristo kiitteli erityisesti pikkuyrityksen tuotevalikoimaa, oma-aloitteellisuutta ja yhteistyötä.

Vuoden paras myyntipuhe -palkinnon vei kotiinsa Saippuaprofessorit Hämeenlinnan yhteiskoulusta, Hämeenlinnasta. Tuomaristo kiitteli myyntipuheesta erityisesti selkeyttä, rakennetta ja napakkuutta.

Fimovm (vas) ja Saippuaprofessorit

Kukaan pikkuyrittäjistä ei palannut kotiin tyhjin taskuin: jokainen finaaliin osallistunut sai mukaansa diplomin osallistumisesta, lahjakortin aktiviteettipuistoon sekä  Pienestä ponnistaneet – koko perheen yrittäjyyskirjan. Ennen kaikkea finalistit saivat mukaansa vietäviksi ikimuistoisia kokemuksia.

 Kontiolahti ja lappeenrantalaisia opettajia palkittiin Pikkuyrittäjät-työstä, kunniamaininta Asikkalaan

Pikkuyrittäjät-finaalissa palkittiin myös aktiivisia toimijoita, jotka ovat omalla toiminnallaan tukeneet Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttäjiä. Vuoden pikkuyrittäjät -kuntana palkittiin Kontiolahden kunta, jossa Pikkuyrittäjät-ohjelma on jo vuosia ollut erittäin suosittu valinnainen oppiaine ja lähes kaikissa kunnan kouluissa. Palkinnon otti vastaan kunnanjohtaja Jari Tuononen.

Vuoden pikkuyrittäjät -kummeina palkittiin. Lappeenrannan LUTra-tiimi, johon kuuluvat Jenni Kainlauri, Mikko Rautiainen, Miika Miinin ja Topias Haarala. Tiimi toimii lappeenrantalaisten opettajien tukena kouluttaen ja auttaen käytännön asioissa. Lisäksi tiimi järjestää vuosittain festivaalit, jossa lappeenrantalaiset pikkuyrittäjät esittelevät osaamistaan.

Mikko Rautiainen (vas), Topias Haarala, Miika Miinin, Jenni Kainlauri.

”Olemme kiitollisia aiemmille tekijöille. Laadukkaalta pohjalta on ollut hyvä jatkaa ja hioa timanttia entisestään. Tekemisessä on korostunut hyvä meininki ja yhteistyö meidän tiimin kesken sekä muiden toimijoiden kanssa. Uskomme, että meidän innostuksemme ja huumorimme välittyvät oppilaille asti ja Pikkuyrittäjät-kokonaisuudesta jää heille hyvät muistot”, summaavat uunituoreet Kummi-palkitut.

Palkintojenjaossa myönnettiin myös kunniamaininta Vesivehmaan koulun Hyvä Liike -pikkuyritykselle, joka oli luonut täysin uudenlaisen konseptin. Ajatuksena on liikkumalla ansaita koulun omaa virtuaalivaluutta, jota voidaan käyttää yhdessä esim. yritysvierailuihin. Hyvä Liike -pikkuyritys tukee lasten liikkumista ja hyvinvointia, yhdessä tekemistä, yritteliäisyyttä ja verkostoitumista.

**

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) tarjoaa kouluille maksuttomia yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia ohjelmia. Yksin Pikkuyrittäjät-ohjelmaan on osallistunut kuluvana lukuvuonna yli 10 000 oppilasta ympäri Suomea. NY:n ohjelmat tukevat koulun opetussuunnitelmia tarjoten työvälineitä laaja-alaisten taitojen oppimisen ja opettamisen tueksi – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon järjestö.

**

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. 
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi

 

Back To Top