Skip to content

Pikkuyrittäjät-finaaliin valikoitui upeita pikkuyrityksiä 

  • Blogi

Yritysideoissa heijastuu kiertotalous, pikkuyrittäjien vahvuudet ja rohkea yrittäminen 

Kuluva lukuvuosi on koronan myötä haastanut myös pikkuyrittäjiä ja Pikkuyrittäjät-opettajia, mutta silti 13 000 pikkuyrittäjää ja sadat opettajat lähes 300 koulussa ovat rohkeasti lähteneet ideoimaan uutta ja muokkaamaan toimintakulttuuriaan ajan haasteisiin sopivaksi. Ennen kaikkea pikkuyrittäjät ovat innostuneet yrittämisestä ja oppineet hurjasti uutta.

Finaalissa palkitaan kekseliäimpiä ja innokkaimpia pikkuyrittäjiä 

Pikkuyrittäjät-finaaliin haki mukaan tänäkin vuonna moni tasokas pikkuyritys. Kekseliäät ja upeasti toteutetut pikkuyritykset ilahduttivat poikkeusaikaan sopeutetuilla liikeideoillaan ja sinnikkäällä toteutuksellaan. Korona-ajan rajoitukset ovat maustaneet myös Pikkuyrittäjät-vuotta, ja siksi tuotteissa ja tuotteiden myynnissä näkyivät sekä etäpalvelut että etämyynti. Finaaliin valikoitui lopulta neljä pikkuyritystä.

21.–22.4. järjestettävässä Pikkuyrittäjät-finaalissa palkitaan Vuoden paras pikkuyritys ja Vuoden paras myyntipuhe. Lisäksi finaalissa palkitaan Vuoden Pikkuyrittäjät -kunta, Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajat sekä Vuoden Pikkuyrittäjät -kummi. Finaalin tuomaristoon kuuluu Ilkka Paananen, Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenaho, André Noël Chaker. Tuomariston sihteerinä toimii Pikkuyrittäjät-ohjelman perustaja, yrittäjä Mikko Nurminen.

”Kaikki finaaliin hakeneet yritykset olivat kovatasoisia ja erinomaisen kekseliäitä. Finaaliin valikoituneet yritykset osasivat erottautua lopulta kaikista hakemuksista panostamalla mm. videoon, tuote- tai palveluidean kekseliäisyyteen tai sen pitkäjänteiseen toteutukseen”, kiittelee Nuori Yrittäjyys ry:n alakouluohjelmavastaava Antti Karkiainen. ”En voi muuta kuin lämpimästi kiittää kaikkia finaaliin hakeneita pikkuyrittäjiä ja heidän taustajoukoissaan toimivia Pikkuyrittäjät-opettajia hienosta uurastuksesta.”

Finaaliin valikoitui neljä yritystä 

* CleverKlapit Vihdistä Otalammen koulusta valmistaa halkotelineitä ja myy näitä nettisivujensa välityksellä – täynnä klapeja tietysti.

* FiveFire Lappeenrannasta Pulpin koulusta valmistaa sytykeruusuja, jotka pakataan kiertotalous huomioiden ekologisiin kierrätyspakkauksiin.

* Lanka tehdas Hämeenlinnasta Hämeenlinnan yhteiskoulusta valmistaa neuletöinä mm. hiuspampuloita ja säärystimiä. Tuotteita on myytävänä pop up -kaupassa ja mm. sosiaalisessa mediassa.

* Little Helpers Lappeenrannasta Kesämäen koulusta on finaalin ainoa palveluita, kuten koirien ulkoilutusta ja kauppa-apua, tarjoava yritys.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevista ohjelmista. Pikkuyrittäjät-finaali on osa Uskalla Yrittää -finaalia, jossa palkitaan myös mm. paras perus, toisen- ja korkea-asteen yritys. Lisäksi Uskalla Yrittää -finaalissa palkitaan Pikkuyrittäjien tukijoita, kuten Vuoden pikkuyrittäjät -opettaja ja Vuoden pikkuyrittäjät -kunta. Tervetuloa mukaan tutustumaan finalisteihin 21.4. klo 14.30–15.30 ja seuraamaan palkintojenjakoa 22.4. klo 14 alkaen www.uskallayrittaa.fi/vieraille

***

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. Lukuvuonna 2020–2021 13 000 oppilasta osallistui Pikkuyrittäjät-ohjelmaan lähes 300 koulussa.
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi

Back To Top