Skip to content

Pikkuyrittäjät-finaalin palkinnot matkaavat Lappeenrantaan – finalistien innostus, sinnikkyys ja luovuus vakuuttivat koko tuomariston

  • Blogi

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaali kokosi lähes 70 upeaa lasten ja nuorten innovatiivista yritystä. Mukana menossa olivat myös pikkuyrittäjät neljällä hienolla pikkuyrityksellä.

Vuosittain järjestettävä Uskalla Yrittää -finaali, Suomen merkittävin lasten ja nuorten yrittäjyyskilpailu, järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti 21.–22.4. Esikarsinnan perusteella neljä finaaliin valittua pikkuyritystä laittoivat virtuaaliset messupöytänsä pystyyn ja kisasivat verkon välityksellä Vuoden parhaan pikkuyrityksen sekä Vuoden parhaan myyntipuheen palkinnosta. Pikkuyrittäjät saivat myös korkea-arvoisen vieraan tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraillessa Vihtiläisen Clever Klapin messupisteellä.

FiveFire- ja Little Helpers -pikkuyritykset huomioivat kiertotalouden niin tuotteissa, palveluissa kuin myyntipuheessakin

Pikkuyrittäjät-finaali oli odotetun korkeatasoinen. Toinen toistaan upeammista tuotteista ja palvelusta valittiin Vuoden paras pikkuyritys -voittajaksi lopulta FiveFire Lappeenrannan Pulpin koulusta. Voittoisa pikkuyritys valmistaa sytykeruusuja ja kiehisiä kierrätysmateriaalista, ja myös pakkaa tuotteet kierrätysmateriaaliin. “Helpoin tuli – paras tuli” -sloganilla myydään upeita ja käytännöllisiä tuotteita omalla nettisivulla. Tuomaristo, jonka muodostivat Ilkka Paananen, Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho ja André Noël Chaker, vakuuttui erityisesti FiveFiren tuotteista, kiertotalouden huomioimisesta ja toimivista myyntikanavista.

FiveFire-pikkuyritys

Vuoden paras myyntipuhe -palkinnolla palkittiin Little Helpers -yritys Lappeerannan Kesämäen koulusta. Little Helpersin myyntipuhe oli erinomaisesti valmisteltu ja hyvin vakuuttava. Pitchin energia välittyi kuulijoille asti ja toimi erinomaisen myyvänä: tuomariston teki välittömästi mieli tilata palveluita, joita oli koronasta huolimatta saatu toteutettua.

Little Helpers -pikkuyritys

 

”Finalistien taso oli tänäkin vuonna todella kova. Liikeideoissa korostuivat ekologiset arvot ja myös korona-ajan haasteet oli otettu huomioon. Kaikista yrityksistä huokui yhdessä tekemisen meininki ja innostus, ja esimerkiksi Lanka tehdas -pikkuyritys ei myy ainoastaan yhtä vaan peräti neljää erilaista tuotetta”, tuomariston sihteeri ja Pikkuyrittäjät-ohjelman perustaja Mikko Nurminen kuvailee finalistiyrityksiä

Pikkuyrittäjät-tukijoita palkittiin aktiivisuudesta – myös Vaasan kaupunki palkittiin

Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajat löytyvät tänä vuonna Hämeenlinnasta ja Vihdistä: Eini Mäntylä Hämeenlinnan yhteiskoulusta ja Miia Laakso Otalammen koulusta. Palkitsemisen kriteerejä ovat mm. huoltajien ja alueen yrittäjien mukaan ottaminen sekä aktiivinen ote ohjelman toteutuksessa. Vuoden Pikkuyrittäjät -kummipalkinnolla kiitetään aktiivisesta toimijuudesta alueella sekä koulun ja elinkeinoelämän yhteistyön lisäämisestä, ja tänä vuonna palkinto osoitettiin Tytti Valkeapäälle Karesuvannosta.

”Pikkuyrittäjät-opettajat ja ohjelman toimintaa muuten tukevat henkilöt mahdollistavat Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöönottamisen yhä useammassa koulussa. Opettajat ja oppilaat ovat rajoitusten puitteissa upealla tavalla keksineet vaihtoehtoisia tapoja mm. tuotteiden ja palveluiden myynnin toteuttamiseksi”, kertoo ohjelmavastaava Antti Karkiainen.

Vuoden Pikkuyrittäjät -kuntana palkitaan vuosittain kunta tai kaupunki, jossa on määrätietoisesti edistetty Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöä ja tuettu ohjelmaa käyttäviä opettajia. Tänä vuonna palkinta meni Vaasan kaupungille. Kaikki Vaasan ruotsinkieliset koulut ovat ottaneet Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöön syksystä 2020 alkaen. Opettajat koulutettiin ohjelman käyttöön kaupungin ja Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyönä. ”Pikkuyrittäjät-ohjelma on jotain, mistä lapset todella pitävät ja Pikkuyrittäjät-ohjelma onkin meillä osa opetussuunnitelmaa. Lapset ovat syystäkin hyvin ylpeitä omista liikeideoistaan sekä siitä, mitä oppivat”, iloitsee rehtori Inger Nabb Vikingan koulusta Vaasasta

Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmat yhä useamman koulussa käytössä

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) maksuttomat yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevat ohjelmat tavoittavat jo 35% kaikista Suomen kouluista ja oppilaitoksista. Yksin Pikkuyrittäjät-ohjelmaan osallistui kuluvana lukuvuonna 13 000 oppilasta ympäri Suomea. NY:n ohjelmat tukevat koulun opetussuunnitelmia tarjoten työvälineitä laaja-alaisten taitojen oppimisen ja opettamisen tueksi – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon järjestö.

**

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. 
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi

Back To Top