Skip to content

Pikkuyrittäjät-finalistit ottavat Triplan haltuun 27.4. klo 15.00!

  • Blogi

Alakouluihin suunnattu, huippusuosittu yrittäjyyskasvatusohjelma Pikkuyrittäjät kokoaa jälleen innokkaimmat ja aktiivisimmat pikkuyritykset kisailemaan Vuoden parhaan pikkuyrityksen ja Vuoden parhaan myyntipuheen palkinnoista. 

Verkostoituminen, kiertotalous ja kädentaidot esillä 

Pikkuyrittäjät-finaaliin pääsi tänä vuonna mukaan viisi upeaa pikkuyritystä. 

  • Donitsitytöt Riihenmäen koulusta Mäntsälästä valmistavat laadukkaita ja hiusystävällisiä hiusdonitseja.
  • Fimovm Ojakkalan koulusta Vihdistä valmistaa itse tehtyjä pinnejä, korvakoruja, avainnauhoja ja avaimenperiä.
  • Kaurapuu Vesivehmaan koulusta Asikkalasta valmistaa kaurasta käyttötavaroita, kuten koriste-esineitä ja syötävääkin.
  • T.A.M Leggero Kristinestads skolanista Kristiinankaupungista valmistaa kierrätysmateriaaleista kynttilöitä.
  • Saippuaprofessorit Hämeenlinnan yhteiskoulusta valmistaa erilaisia saippuoita.

 

 

Pikkuyrittäjien toiminnassa näkyi hienolla tavalla yrittäjyystaitojen, kuten verkostoitumisen ja yhteistyön tekemisen harjoittelu. T.A.M. Leggero- ja Kaurapuu-pikkuyritykset olivat verkostoituneet paikallisiin yrityksiin ja saaneet käyttöönsä valmistusmateriaaleja. Fimovm ja Donitsitytöt ihastuttavat upeilla, käyttöön tarkoitetuilla käsitöillään. Saippuprofessorit taas näki markkinaraon hygieniabusineksessä; vaikka korona alkaa osin jo hellittää otettaan, pestään käsiä aina! 

”Finalistit ovat ihan huippuja; yritteliäitä ja kekseliäitä pikkuyrityksiä! Pikkuyrittäjät-tiimin tehtävänä oli valita viisi finalistia kaikista hakijoista, eikä tehtävä tänäkään vuonna ollut helppo, koska hakemuksia oli runsaasti ja ne olivat poikkeuksetta korkeatasoisia. Onneksi Pikkuyrittäjät-finaali järjestetään joka vuosi, joten jos ei tänä vuonna finaalipaikka irronnut, ensi vuonna vain uutta hakemusta matkaan”, kertoo Pikkuyrittäjät-ohjelmavastaava Antti Karkiainen. 

Finaalissa iloitaan yrittämisestä ja onnistumisesta  

Kaikki finaaliin osallistuvat pikkuyritykset ovat voittajia, ja jokainen pikkuyrittäjä matkustaakin finaalista kotiin aktiviteettipuiston lahjakortti ja finaalidiplomi taskussaan. Itse finaalissa palkitaan Vuoden paras pikkuyritys ja Vuoden paras myyntipuhe. Palkitsemiset päättää Pikkuyrittäjät-tuomaristo, johon kuuluvat Fanny Fröman (HS Lasten uutiset, esihenkilö), Jaajo Linnonmaa (sarjayrittäjä), Jarno Laasala (Duudsoni, founder) ja Timo Nisula (lakutehtaillija, Kouvolan lakritsi).  Tuomariston sihteerinä toimii Pikkuyrittäjät-ohjelman perustaja, yrittäjä Mikko Nurminen. Lisäksi finaalissa palkitaan Vuoden pikkuyrittäjät -kunta ja Vuoden pikkuyrittäjät -kummit. 

 

*** 

Pikkuyrittäjät-ohjelma on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevista ohjelmista. Pikkuyrittäjät-finaali on osa Uskalla Yrittää -finaalia, jossa palkitaan myös mm. paras perus, toisen- ja korkea-asteen yritys. Tervetuloa seuraamaan Pikkuyrittäjät-finaalia kauppakeskus Triplan tapahtuma-aukiolle (4 krs.) 27.4. klo alkaen 15.00 alkaen.  

*** 

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja.
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi 

Back To Top