Skip to content

Pikkuyrittäjät-huumaa Triplassa

  • Blogi

Vuoden innostavin tapahtuma, Pikkuyrittäjät-finaali järjestettiin 18.4. Pasilan Mall of Triplassa. Historiallisen kovatasoisen finaalin pikkuyrittäjät olivat ideoineet yritysideoitaan aina koodaamisesta polttopuiden myyntiin ja käsitöistä käyttöesineisiin.

Pikkuyrittäjät ottivat Triplan tapahtuma-aukion haltuun vuosittain järjestettävässä Pikkuyrittäjät-finaalissa. Finaali järjestetään osana Uskalla Yrittää -tapahtumaa, joka on Suomen merkittävin lasten ja nuorten yrittäjyystapahtuma.

Pikkuyrittäjät-finaaliin pääsi tänä vuonna viisi upeaa pikkuyritystä.

  • Bisnesnaiset Tampereelta Leinolan koulusta tekee erilaisia koruja ja sormuksia. Asiakkaat voivat itse vaikuttaa tilaamiinsa tuotteisiin.
  • Jebo-Dogs Mikkelistä Rantakylän yhtenäiskoulusta tekee kestäviä ja turvallisia puruleluja koirille
  • Kekseliäät koodit Ylöjärveltä Metsäkylän yhteinäiskoulusta koodaa pelejä ja järjestää E-Sports -turnauksia.
  • Liekki Hoiskon koulusta Alajärveltä verkostoitui paikalliseen yrittäjään. Pikkuyritys on myynyt sekä ylijäämäpuuta polttopuiksi että soraa talven liukkaille keleille. Lisäksi pikkuyritys perusti vielä popup-kahvilan.
  • Maaginen varuste Laajalahden koulusta Espoosta tekee keppihevostarvikkeita

 

 

Pikkuyrittäjät-tuomaristo koostui myös tänä vuonna alansa huippuosaajista. Pikkuyrittäjillä olikin ilo pitchata myyntipuheensa ja esitellä liikeideoitaan yrittäjä ja somevaikuttaja Nelli Orellille; yrittäjä, Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerströmille; FightBack-yrittäjä Pekka Hyysalolle ja yrittäjä Peter Vesterbackalle. Tuomaristo joutuikin kiperän tehtävän eteen, sillä ennätysmäärästä finaalihakemuksia karsiutunut Pikkuyritys-viisikko hurmasi sekä tuomarin että yleisön ideoillaan, innokkuudellaan ja tiimityöllään.

 

Voitot matkasivat Espooseen ja Alajärvelle

 Vuoden parhaan pikkuyrityksen palkinnon koppasi Maaginen varuste. Tuomaristo kiitteli erityisesti suunnitelmallisuutta sekä valmistelussa että toteutuksessa, mikä näkyi esimerkiksi tuotteiden upeassa viimeistelyssä. Vuoden parhaan myyntipuheen esitti Liekki, jonka suorituksessa tuomaristo huomioi erityisesti konkretian tuotteen ja pikkuyrityksen esittelyssä.

Myös kunniamainintoja jaettiin seuraavasti:

  • Jebo-Dogs:  vuoden ekologisin pikkuyritys
  • Bisnesnaiset: vuoden positiivisin ja luovin pikkuyritys
  • Kekseliäät koodit: poikkeuksellisen innovatiinen pikkuyritys

 

Pikkuyritykset Maaginen varuste ja Liekki

 

Pikkuyrittäjät huumaa Joensuussa, Pikkuyrittäjät-tukijoita Nakkilassa ja Mikkelissä

 

Vuoden Pikkuyrittäjät-kuntana palkittiin Joensuu, jossa Pikkuyrittäjät-oppimateriaali on käytössä jo lähes kaikissa kouluissa. Palkintoperusteissa nostettiin esiin myös Joensuun pitkäjänteinen työ yrittäjyyskasvatusstrategian luomisessa ja toteuttamisessa. Pikkuyrittäjät-kummit löytyvät tänä vuonna Nakkilasta ja Mikkelistä: Maria Salo ja Maisa Kantanen palkittiin heidän työstään alueellisesta tuesta Pikkuyrittäjät-toiminnan tukemisessa.

 

 

**

 

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) tarjoaa kouluille maksuttomia yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia ohjelmia. Yksin Pikkuyrittäjät-ohjelmaan on osallistunut kuluvana lukuvuonna lähes 15 000 oppilasta ympäri Suomea. NY:n ohjelmat tukevat koulun opetussuunnitelmia tarjoten työvälineitä laaja-alaisten taitojen oppimisen ja opettamisen tueksi – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon järjestö.

 

**

 

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. 
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi

 

 

Back To Top