Skip to content

Pikkuyrittäjät lähtee Texasiin! (Blogisarjan osa 1)

Pikkuyrittäjät-ohjelma on saanut suuren kunnian olla ehdokkaana maailman parhaaksi IPN:n Global Best Award –kilpailussa. Päätimme siis lähteä koko tiimimme voimin Amerikkaan pokkaamaan palkintoa ja tekemään suomalaista koulutusalan innovaatiota tunnetuksi maailmanlaajuisesti! Kiitos yhteistyökumppanillemme Ukko.fi:lle, joka mahdollistaa matkan.

IPN eli The International Partnership Network on kansainvälinen koulutusalan kumppanuusverkosto, joka on järjestänyt Global Best Award –kilpailun kahden vuoden välein eri puolilla maailmaa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Sen tavoitteena on edistää työelämätaitojen oppimista kouluissa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään siis Houstonissa, Texasissa! Tarkemmin ottaen NASA:n avaruuskeskuksessa!

Miksi Pikkuyrittäjät on niin erityinen, että se pääsee kilpailemaan maailman huippujen joukossa Yrittäjyys ja yrittäjämäiset taidot –kategoriassa? No, Pikkuyrittäjät on ainutlaatuinen yrittäjyyskasvatuksen konsepti, jossa 4.-6.lk lapset pääsevät oppimaan yrittäjyydestä perustamalla lukuvuoden ajaksi oman yrityksen. Mikäpä olisi sen parempi keino oppia kuin tekemällä itse!

Pikkuyrittäjät on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n koulupolun ohjelmista. Ohjelmia on jokaiselle kouluasteelle ja ne on helppo opettajien ottaa käyttöön. Nuori Yrittäjyys -toiminta alkoi Suomessa vuonna 1995, jolloin ensimmäiset koulut lähtivät mukaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

Houston, we have a problem

Kuinka moni luuli lapsena Houstonin olevan ihminen? Kuinka moni tiesi, että kuuluisa ”Houston, we have a problem” viittaa kaupunkiin, josta Apollo 13 lähetettiin matkaan? Jenni ainakin myöntää oppineensa asian hävettävän myöhäisellä iällä.

Houston on itseasiassa hyvinkin tunnettu avaruusohjelmien tukikohtana. Aina ei yksi aivosolu vain löydä toisen luokse muodostaakseen yhteyden.

Konferenssi järjestetään NASAn avaruuskeskuksessa, joka on Houstonin turistinähtävyys numero yksi. Vierailukeskus on osa NASAn Johnson Space Centeriä, jossa astronautit koulutetaan ja, josta erilaisia avaruusmissioita valvotaan. Näitä astronauttien harjoitustiloja on jopa mahdollista päästä katsomaan opastetuilla kierroksilla.

”Houston, we have a problem” on muuten väärin. Oikeasti Apollo 13:n astronautti John Swigert  sanoi ”Houston, we’ve had a problem here”. Mutta mitäs pienistä, kunhan saadaan hauskoja viittauksia aikaiseksi.

Houston, meillä ei ole ongelmaa. Meillä on suuri mahdollisuus!

Back To Top