Skip to content

Pikkuyrittäjät-lukuvuosi huipentuu finaaliin Kampissa

Jälleen yksi intoa ja kokemuksia täynnä ollut Pikkuyrittäjät-lukuvuosi on huipentumassa 8.5. järjestettävään Pikkuyrittäjät-finaaliin. Finaalissa viisi hakemuksien perusteella valittua pikkuyritystä eri puolilta Suomea kilpailee Vuoden Pikkuyritys 2019 -tittelistä sekä lisäksi tapahtumassa palkitaan lukuvuoden aktiivisimpia Pikkuyrittäjät-toimijoita.

Finaali järjestetään ensimmäistä kertaa osana Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää-finaalia, joka kokoaa Kamppiin yli 80 NY-yritystä yläkouluista, toiselta asteelta ja korkea-asteelta. Finaalissa Pikkuyrittäjät saavat ikimuistoisen päivän yrittäjyyden parissa.

Finaaliin valittujen yritysten ideat olivat tänäkin vuonna kekseliäitä, oikeanlainen asenne paistoi hakemuksista läpi ja ohjelmasta oli selkeästi opittu paljon. Tutustu mukana oleviin yrityksiin alla.

 

Pikkuyrittäjät-finalistiyritykset vuonna 2019

Yritys Tietoa yrityksestä
Myster Hobbyhorses
Halkosaaren koulu, Seinäjoki
Myster hobbyhorses valmistaa mittatilaustyönä keppihevosia ja niiden oheistarvikkeita. Yritykseen kuuluu kolme henkeä ja kaikki osaavat valmistaa omia kädentaitojaan hyödyntäen upeita valmiita tuotteita.

Tytöt ovat tehneet omasta yrityksestään PowerPoint-esityksen, yrityksellä on oma logo ja tilauksia on ollut hienosti ja mikä hienointa: yrityksen toiminta on jatkunut Pikkuyrittäjät-ohjelman jälkeenkin.

Pikkupomot
Ilpoisten koulu, Turku
Ilpoisten koulun Pikkuyrittäjiin osallistui kaikki koulun 44 viidesluokkalaista.
Oppilaat jaettiin kiinnostuksien mukaan eri tiimeihin, joita olivat liikunta- ja seikkailuosasto, taiteellinen osasto, markkinointiosasto ja luova innovaatio. Tiimien yhteisvoimien Pikkuyrittäjät päättivät lähteä toteuttamaan liikunnallista ja iloista kokoperheen tapahtumaa.Tapahtumassa oli muun muassa erilaisia liikunta- ja seikkailuratoja, kierrätys- ja jämämateriaaleista valmistettuja käsitöitä myynnissä, kestävän kehityksen hengessä järjestetty askartelupaja, buffet ja kasvomaalausta.
Diamonds of Ruskila
Ruskilan koulu, Nakkila
Ruskilan koulun Pikkuyrittäjät toteuttivat autopesulan ja kahvilan ohjelman parissa. Oppilaat ovat leiponeet trendikkäitä heinäsirkkakaurakeksejä sekä lisäksi perinteisempiä patonkeja ja konvehteja. Kahvilan lisäksi mielenkiintoa herätti pikkuyrittäjien autopesula, joka onnistui yli odotusten.

Asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä, koska myös auton imuroinnin sai ostaa vain kolmella eurolla, johon sisältyi mattojen pesun. Idea sai jo jatkojalostusajatuksia syksyä varten.

ASA Slime
Tuomalan koulu, Tuusula
ASA Slime valmistaa kustomoituja ja tämän hetken trendinä olevia slimejä. Pikkuyrittäjät ovat tehneet määrätietoisen suorituksen ensimmäisestä oppitunnista alkaen. Ryhmän keskinäinen dynamiikka ja kaikkien yrittäjien vahvuuksien päälle rakennettu liiketoiminta on ollut systemaattista ja ammattimaista.

Uniikki tuoteidea on kiinni ajassa, asiakkaan personoitavissa mieleisekseen ja vaatii kunkin kohdalla rohkeutta kohdata asiakas, joka on usein yrittäjää itseäänkin pienempi.

Herkkuvohvelit
Kuoppanummen koulukeskus, Vihti
Herkkuvohvelit valmistaa nimensä mukaisesti vohveleita. Pikkuyrittäjät-ohjelma ja sen myötä saadut kokemukset antoivat neljälle yrittäjälle lisämotivaatiota ja uskoa siihen, että heillä on potentiaalia päästä pidemmälle. Yrittäjät ovat keskenään parhaita kavereita ja ohjelman loppuhuipennuksessa tiimityöskentely toimikin saumattomasti.

Innokkaat yrittäjät vetävät paikalle arvovaltaisia vieraita

Pikkuyrittäjät-finaalin messut Kampissa keskiviikkona 8.5. klo 15.00 – 17.00. Tapahtuma järjestetään osana Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää-finaalia, jonka messut jatkuvat Kampissa klo 19.00 saakka. Lue lisää Uskalla Yrittää-finaalista osoitteessa http://uskallayrittaa.fi 

Myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee messuilla ja tutustuu yrityksiin klo 16.00 alkaen.

Tervetuloa mukaan!

Back To Top