Skip to content

Pikkuyrittäjät-mobiilipeli palkittiin tähtituotteena oppimisratkaisujen laatukilpailussa

  • Blogi

Pikkuyrittäjät-ohjelman tueksi kehitetty ja viime syksynä julkaistu mobiilipeli palkittiin Tähtituote-kunniamaininnalla eOppimiskeskuksen valtakunnallisessa eEemeli-kilpailussa. Kilpailussa haetaan ja palkitaan vuosittain Suomen parhaita digitaalisia oppimisratkaisuja. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli oppimisen yksilöllistäminen.

eEemeli-kilpailun tuomaristo kuvaili finaalissa Pikkuyrittäjien mobiilipeliä seuraavasti:

”Hyvin tehty, selkeä oppijaa pelillisesti eteenpäin poluttava kokonaisuus, joka ohjaa yrityksen perustamisessa ideasta liiketoimintasuunnitelmaan saakka. Kannustaa ryhmätyöhön ja yhdessäoppimiseen, täydentää luokkaopetusta. Elementeiltään koukuttava sekä isoille että pienille.”

Mobiilisovellus yhdistää luokkatyöskentelyn ja digitaaliset mahdolisuudet

Sovellus on tuonut Pikkuyrittäjät-ohjelmaan paljon uutta lisäarvoa ja ennen kaikkea ohjelman syventäminen pelillistämisen avulla on tehnyt siitä entistä hauskempaa. Pelillinen mobiilisovellus hyödyntää tietotekniikan ja älypuhelinten suomia mahdollisuuksia, mutta siitä huolimatta konsepti pohjautuu voimakkaasti luokassa tehtävään työskentelyyn ja tekemällä oppimiseen. Pikkuyrittäjät-sovellus on erinomainen esimerkki perinteisen luokkahuonetyöskentelyn ja digitaalisten mahdollisuuksien yhdistämisessä. Tämä asia nousi positiivisesti esille sekä tuomariston palautteessa että opetusalan ammattilaisista koostuvien kävijöiden kommenteissa.

Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät-sovellus:
”Innostava ja hyvin toteutettu sovellus, joka täydentää luokkahuoneopetusta erinomaisesti. Kannustaa yhdessä tekemiseen, mutta sallii myös yksilölliset oppimispolut. Kohdentuu ajankohtaiseen aiheeseen ja opettaa tulevaisuuden työelämätaitoja hauskalla tavalla.”

Tähtituote-kunniamaininta annettiin Hämeenlinnassa ITK-konferenssissa, joka on Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma.

Pääset tutustumaan kaikkiin eEemeli-kilpailun finalisteihin alla olevan videon kautta.

Pikkuyrittäjät-ohjelma ja sen tueksi kehitetty mobiilipeli vahvistaa alakoulun 4.-6. luokkalaisten työelämätaitoja ja päästää heidän luovuutensa valloilleen. Ohjelma on maksuton ja sen voi ottaa käyttöön tilaamalla materiaalit koululle verkkosivuiltamme.
Tutustu ohjelmana tarkemmin tästä

Pikkuyrittäjät-mobiilipelin voi ladata sovelluskaupoista:
Lataa sovellus Play Kaupasta
Lataa sovellus App Storesta

Back To Top