Skip to content

Pikkuyrittäjät-tukijoita palkittiin Etelä-Suomesta aina Käsivarren Lappiin saakka

  • Blogi

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaalin ensimmäisenä päivänä palkittiin Pikkuyrittäjät-ohjelman opettajia ja tukijoita. Myös Vaasan kaupunki palkittiin.

Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajat löytyvät tänä vuonna Hämeenlinnasta ja Vihdistä: Eini Mäntylä Hämeenlinnan yhteiskoulusta ja Miia Laakso Otalammen koulusta. Palkitsemisen kriteerejä ovat mm. huoltajien ja alueen yrittäjien mukaan ottaminen sekä aktiivinen ote ohjelman toteutuksessa. Vuoden Pikkuyrittäjät -kummipalkinnolla kiitetään aktiivisesta toimijuudesta alueella sekä koulun ja elinkeinoelämän yhteistyön lisäämisestä, ja tänä vuonna palkinto osoitettiin Tytti Valkeapäälle Karesuvannosta.

 

Miia Laakso
Eini Mäntylä

 

Tytti Valkeapää

 

 

”Pikkuyrittäjät-opettajat ja ohjelman toimintaa muuten tukevat henkilöt mahdollistavat Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöönottamisen yhä useammassa koulussa. Opettajat ja oppilaat ovat rajoitusten puitteissa upealla tavalla keksineet vaihtoehtoisia tapoja mm. tuotteiden ja palveluiden myynnin toteuttamiseksi”, kertoo ohjelmavastaava Antti Karkiainen.

Vuoden Pikkuyrittäjät -kuntana palkitaan vuosittain kunta tai kaupunki, jossa on määrätietoisesti edistetty Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöä ja tuettu ohjelmaa käyttäviä opettajia. Tänä vuonna palkinta meni Vaasan kaupungille. Kaikki Vaasan ruotsinkieliset koulut ovat ottaneet Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöön syksystä 2020 alkaen. Opettajat koulutettiin ohjelman käyttöön kaupungin ja Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyönä. ”Pikkuyrittäjät-ohjelma on jotain, mistä lapset todella pitävät ja Pikkuyrittäjät-ohjelma onkin meillä osa opetussuunnitelmaa. Lapset ovat syystäkin hyvin ylpeitä omista liikeideoistaan sekä siitä, mitä oppivat”, iloitsee rehtori Inger Nabb Vikingan koulusta Vaasasta.

Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmat yhä useamman koulussa käytössä

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) maksuttomat yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevat ohjelmat tavoittavat jo 35% kaikista Suomen kouluista ja oppilaitoksista. Yksin Pikkuyrittäjät-ohjelmaan osallistui kuluvana lukuvuonna 13 000 oppilasta ympäri Suomea. NY:n ohjelmat tukevat koulun opetussuunnitelmia tarjoten työvälineitä laaja-alaisten taitojen oppimisen ja opettamisen tueksi – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon järjestö.

**

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. 
Lue lisää: www.pikkuyrittajat.fi

Back To Top