Skip to content

Tema 7 - Mot den avslutande höjdpunkten

I det sjunde temat övar sig eleverna. att uppträda och gör upp en plan för den avslutande höjdpunkten.

Vi ser till att allting är klart inför den avslutande höjdpunkten. Dessutom övar vi oss att använda kvitton.

I slutet av det sjunde temat är allting klart inför den avslutande höjdpunkten.

  • Miniföretagarnas produkter och tjänster blir färdiga i tid för den avslutande höjdpunkten.
  • Allt som miniföretaget behöver för den avslutande höjdpunkten är i ordning (prislista, reklamaffisch, försäljningsbordets dekorationer och tillbehör…).
  • Miniföretagarna vet hur de ska göra i kundservicesituationer.
  • Miniföretagarna samlar en egen handkassa.
  • Miniföretagarna vet allt som de behöver veta om den avslutande höjdpunkten.
  • Miniföretagarnas hem har informerats om den avslutande höjdpunkten.
  • Om den avslutande höjdpunkten ordnas i ett köpcentrum, har tidtabellen, platsen och den eventuella marknadsföringen överenskommits med köpcentret.

Eleven:

  • kan fungera i kundbetjäningssituationer
  • gör tillsammans med sin miniföretagsgrupp en plan för den avslutande höjdpunkten
  • övar sig att sälja och ge ett kvitto.

Webbmaterial

Tipsbox

Miniföretagets bokföring kan också göras elektroniskt vid försäljningsevenemanget. Prova att göra till exempel en Google Forms-blankett med företagets produkter och deras priser. Vid försäljning klickar man på de sålda produkterna på blanketten och skickar den. Ni kan använda telefoner eller paddor för det här vid evenemanget. Efter evenemanget syns all försäljning enkelt i en tabellfil. 

Vanliga frågor om lektion 7

F: Behövs det speciella lov för tillverkningen och försäljningen av t.ex. livsmedelsprodukter?
S: Tillverkningen av livsmedelsprodukter inom ramen av programmet kräver inte särskillda lov, eftersom det är frågan om kortvarig verksamhet. Då verksamheten inte handlar om att bedriva näringsverksamhet, och försäljningstillfällena är få, behövs det inga tillstånd eller lov.

Ytterligare information om detta hittas på Livsmedelsverkets webbsidor om pop up -restaurangverksamhet

Vad händer under det sjunde temat?

Titta här hur det andra temat ser ut och hur miniföretagarna tänker.

Videomaterialet är tills vidare tillgängligt på finska
Back To Top