Skip to content

Tervetuloa uuteen Pikkuyrittäjät-lukuvuoteen!

Alakoulujen 4.-6. luokkalaisille suunnattu maksuton yrittäjyyskasvatusohjelma kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Poikkeusoloista huolimatta Pikkuyrittäjät-ohjelmaan osallistui viime lukuvuoden aikana ennätykselliset 12 178 oppilasta ympäri Suomea. Kiitos kaikille osallistujille!
Nyt olemme valmiita uuteen lukuvuoteen. Iloksemme olemme saaneet rakennettua ohjelman nyt myös ruotsinkielisille lapsille, ja suuntaamme myös ruotsinkielisiin kouluihin heti syksyn alussa Miniföretagarna-nimellä

Alueellisesti lukuvuonna 2015-16 startannut Pikkuyrittäjät-ohjelma on viidessä vuodessa vakiinnuttanut paikkansa osana monien alakoulujen yrittäjyyskasvatusta. Nuori Yrittäjyys ry:n hiljattain käynnistämä aluetoimistoverkosto vahvistuu alkavan lukuvuoden aikana ja tuo myös Pikkuyrittäjät-ohjelmaan liittyen tukea entistä laajemmin eri puolille Suomea. Kunnianhimoinen tavoitteemme on, että kaikilla lapsilla Suomessa on mahdollisuus osallistua tasavertaisesti yrittäjyyskasvatukseen.

Alkavana lukuvuonna vahvistamme Pikkuyrittäjät-ohjelman tavoitteisiin perustuvaa arviointia. Arviointikehikon avulla opettaja saa konkreettisen työkalun oppilaiden kanssa työskentelyyn ja sen arviointiin, kuten tavoitteiden asettamiseen, niiden seurantaan ja oppimisen arviointiin. Oppilas saa käytännönläheisen ohjelman aikana arviointipalautetta osana opetusta ja pikkuyrittäjänä työskentelyä. Jyväskylän yliopistolla on myös käynnissä Pikkuyrittäjät-ohjelmaan liittyvä pro-gradu -tutkielma, josta kerromme lisää myöhemmin!

Pikkuyrittäjät on maksuton yrittäjyyskasvatusohjelma 4.-6. luokkalaisille. Ohjelmassa lapset tutustuvat yrittäjyyteen, kehittävät taitojaan ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä. Ohjelma huipentuu myyjäistapahtumaan, jossa lapset myyvät oikealla rahalla itse kehittämiään tuotteita tai palveluita. Vuodesta 2015 lähtien 1100 opettajaa on vetänyt Pikkuyrittäjät-ohjelmaa osana opetusta jo yli 50 000 oppilaalle, jotka tulevat yli 650 koulusta ympäri Suomea.

Rakennetaan tänä vuonna lasten kanssa jälleen uusia huikeita ideoita!

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Pikkuyrittäjät-ohjelmasta

Pikkuyrittäjät ruotsiksi: Miniföretagarna

 

Katso, miltä ohjelma näyttää käytännössä

 

Back To Top