Skip to content

Opettaja ei jää Pikkuyrittäjät-ohjelman kanssa yksin – tukea ohjelman käyttöönottoon on helposti saatavilla

Pikkuyrittäjät-ohjelma on Nuori Yrittäjyys ry:n suosituimpia yrittäjyyskasvatuksen ohjelmia. Sen avulla 4.–6.-luokkalaiset alakoululaiset ympäri Suomen pääsevät innostumaan ja oppimaan tulevaisuuden työelämässä tarvitsemiaan tietoja ja taitoja osana normaalia koulutyötä.

Opettajien ajatuksia Pikkuyrittäjät-ohjelmasta verkkokoulutuksen jälkeen

Mukaansatempaava ja toiminnallinen ohjelma

Pikkuyrittäjistä järjestettiin 16.9.2020 valtakunnallinen verkkokoulutus, jossa opettajat saivat perehdytystä ja rohkaisua ohjelman käyttöönottoon. Tallenne koulutuksesta löytyy täältä. Koulutuksen päätteeksi opettajien ajatukset Pikkuyrittäjät-ohjelmasta olivat kuvan mukaisia. Innostavaa, raikasta, monipuolista ja hyvin suunniteltua ohjelmaa tekee mieli lähteä kokeilemaan käytännössä. Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta on tänäkin syksynä alkamassa mukaansatempaava ideoimisen, brändäämisen, markkinoimisen ja itse tekemisen Pikkuyrittäjät-hyörinä. Tilanne vaatii hieman kekseliäisyyttä, mutta sitähän lapsissa riittää! Pikkuyrittäjät-ohjelman avulla se saadaan myös käyttöön.

Uuden kokeileminen voi arveluttaa

Luokkatyöskentelyä ja muuta koulun toimintaa on aina suunniteltu huolellisesti. Monet opettajat muistavat omista opiskeluajoistaan harjoittelutuntisuunnitelmien tarkan laatimisen ja minuuttiaikataulut. Syvälle on iskostunut se ajatus, että tuntien pitää mennä perinteisen käsikirjoituksen mukaan, rauhallisesti ja mielellään yllätyksettä. Jos näin ei ole, voi opettaja itse kokea ahdistusta. Tehokkaaseen, ammattitaitoiseen tekemiseen ei ole mukavaa lähteä ehdoin tahdoin kokeilemaan uusia juttuja.

Mitä jos en osaakaan itse kaikkea? Mitä, jos oppilaat riehaantuvatkin ja joku näkee sen? En ole aiemmin tällaista kokeillut, ja ajatus tuntuu kovin työläältä ja vaikealta. Enhän minä tiedä yrittäjyyskasvatuksesta mitään, saatikka että olisin itse yrittäjä. Eikös yläkoulun opo hoida tämän osan opetussuunnitelmasta, ettei minun tarvitse?

Turvallinen ja toimiva Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät-ohjelma on vastaus tähän. Pikkuyrittäjät on toiminnallinen, mukaansatempaava ja turvallinen tapa lähteä kokeilemaan yrittäjyyskasvatusta, ja 92 % ohjelman käyttöönottaneista opettajista suosittelee sitä erittäin paljon. Hyvin suunnitellussa ohjelmassa oppivat valtavasti niin lapset kuin heidän opettajansakin, ja matkan varrella on luvassa monia ilon ja oivaltamisen hetkiä molemmille. Innostus kasvaa tekemisen myötä. Toimiva ohjelma antaa oppilaiden ideoille siivet, ja avaa opettajankin silmät huomaamaan aivan uusia mahdollisuuksia.

Rohkeasti mukaan vaan! Opettajana voit tilata materiaalit helposti täältä, ja perehtyä ohjelmaan vaikkapa koulutustallenteen avulla. Nuori Yrittäjyys ry:n aluepäälliköt ja muut asiantuntijat ovat olemassa sinua varten, ja heihin saa mielellään ottaa yhteyttä. Myös paikallisia koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan.

Mitä tahansa voi saavuttaa, kunhan vain yrittää!

 

Kirjoittaja Kati Levola on Nuori Yrittäjyys ry:n Satakunnan aluepäällikkö ja luokanopettaja.

Back To Top