Skip to content

Vanhan ajan kauppaleikkejä – kuvasimme Pikkuyrittäjät mainospätkän upeissa maisemissa

Moni on varmasti törmännyt pieniin kojuihin pihoilla ja katujen varsissa, joissa lapset ovat myyneet mehua, marjoja tai vaikkapa vanhoja lelujaan. Nämä kauppaleikit ovat monille tuttuja ja siitä Pikkuyrittäjissäkin on pohjimmiltaan kyse! Haluammekin tuoda kauppaleikit osaksi koulupäivää ja opettaa samalla tärkeitä työelämä- ja taloustaitoja.

Kuvasimme elokuun puolessa välissä mainosvideon Röykässä vanhan maatalon pihalla. Tavoitteena oli luoda mainos, joka toisi esiin juuri tämän tutun toiminnan vuosikymmenien ajalta.

Filmin kuvaaminen oli yllättävän iso projekti, mutta lopputulokseen voi olla hyvin tyytyväinen. Onnistuneen pätkän tekemiseen vaaditaan, että kaikki yksityiskohdat on pohdittu tarkasti, sopivat näyttelijät löydetty ja käsikirjoitus mietitty loppuun asti.

Halusin mainospätkään vanhanajan tunnelmaa. Piti miettiä millaisia tavaroita ja vaatteita 60-70 -luvuilla oli käytössä, mutta mitään täysin aukotonta kriteeristöä ei kuitenkaan vaadittu. Kirpputoreilta löytyi kaikenlaista rekvisiitaksi tarvittavaa ja Facebookin kautta löytyi myös mm. juuri tarkoitukseen sopiva polkupyörä.

Myös valtaosa näyttelijöistä löytyi Facebookin kautta. Tyttäreni kaverin isä ja vanhan koulukaverin tuttu löytyi pienellä huhuilulla ja loput lähipiiristä.

Kuvaukset pidettiin elokuisena lauantaina omenien sopivasti kypsyttyä ja säiden ollessa vielä mitä mainioimmat. Itse asiassa jo kuvauksia seuraavana päivänä säätyyppi muuttui ja kuvaukset saatiin vietyä läpi juuri ajoissa.

Kuvauspaikka oli täydellinen. Kuvaajamme Tatun vanha mummolamaisema tarjosi kaikki ne paikat, joita käsikirjoituksen toteuttaminen edellytti. Jopa juuri sopiva myyntikoju löytyi valmiina!

Kuvaukset tehtiin hieman eri järjestyksessä kuin mihin ne itse videolle tulivat, jotta auringonvalo saatiin hyödynnettyä optimaalisesti. Ensin kuvaamamme kauppakohtaus tuottikin yllättäviä haasteita kun sadat äkäiset ampiaiset piinasivat koko tiimiä eikä omenamehulla läträäminen yhtään helpottanut asiaa. Paria ampiaisen pistoa myöhemmin kohtaus saatiin kuitenkin purkkiin.

Ja tällainen pätkä siitä sitten lopulta tuli

Kiitos koko tiimille hyvin onnistuneesta projektista!

Mikko / Pikkuyrittäjät

 

Kuvia kuvauksista

Back To Top