Skip to content

Vieraskynä: Koululle yhteistä hyvää Pikkuyrittäjistä

Mielestäni Pikkuyrittäjät soveltuu erinomaisesti varainkeruuseen luokkaretkeä ajatellen.

Varainkeruuprojektin ohessa oppilaat saavat hienon monialaisen oppimiskokemuksen ja ymmärryksen yrityksen elinkaaresta. Minä tosin en ryhmäni kanssa varsinaisesti kerännyt rahaa luokkaretkeen.

Ohjasin valinnaista ryhmää (5.-6. luokat) ja järjestimme koulullemme tapahtuman, jossa jokaisella Pikkuyrityksellä oli oma myynti-/yritysesittelypiste. Lisäksi oppilaat olivat suunnitelleet maksutonta toimintaa muille lapsille. Halusimme, että jokainen voi osallistua tapahtumaan ja rahaa ei välttämättä tarvita. Oheistoimintana oli jumpparataa, lemmikkieläinkilpailua, origamipajaa, jne.

Pikkuyrittäjät suunnittelivat työnjaon ryhmänsä kanssa. Välillä esiteltiin ja myytiin yrityksessä ja välillä toimittiin toimintapisteellä siitä huolehtien. Pikkuyrityksistä saadut rahat kerättiin yhteen pottiin. Ryhmäni pikkuyritykset myivät pääasiassa syötävää. Jokainen yritys säilytti kuitit raaka-aineista ja tapahtuman jälkeen tuotteisiin kuluneista raaka-aineista sai rahansa takaisin kuittia vastaan.

Saimme kokoon mukavan summan rahaa ja päätimme käydä SuperParkissa, jossa myös ruokailimme. Ostimme lisäksi koululle välitunteja varten uusia leikki- ja urheiluvälineitä. Tähän päädyimme, koska halusimme kiittää koulua siitä, että saimme järjestää tapahtuman koululla ja vieläpä koulupäivän aikana. Jokainen pikkuyrittäjä sai vielä uurastuksestaan bonuksena 10€ omaan käyttöönsä. Tämä ei siis ollut ihan perinteinen luokkaretkiprojekti, mutta tällaisenakin toimisi luokkaretkeä varten mainiosti.

 

Kirjoittaja
Pauliina Aula-Kyrö

Pauliina toimii yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäopettajana Oulun kaupungilla ja myös ohjaa Pikkuyrittäjät –ohjelmaa Lintulammen koululla.

 

Back To Top