Skip to content

SUUNNITELMISSA LUOKKARETKI?

Pikkuyrittäjät-ohjelma on innostava ja konkreettinen tapa kerätä rahaa luokkaretkeä varten. Tilaa maksuttomat materiaalit ja lähde luokkasi kanssa toteuttamaan mukaansatempaavaa ohjelmaa.

Pikkuyrittäjät-ohjelma

Yhdeksän teeman mittaisessa ohjelmassa 4.-6. luokkalaiset perustavat tiimeissä oman pikkuyrityksensä, kehittävät tuotteita tai palveluita sekä myyvät niitä ohjelman päätöstapahtumassa.

Osana opetusta toimiva ohjelma opettaa lapsille tärkeitä työelämätaitoja ja yrittäjämäistä asennetta sekä tukee opetussuunnitelman tavoitteita.

Tekemällä tienattu

Lapset pääsevät hankkimaan luokkaretkirahat itse ideoimiensa tuotteiden ja palveluiden avulla. Ohjelma valmistaa lapsia kohtaamaan asiakkaita, esittelemään omia ideoitaan rohkeasti sekä ymmärtämään oman työn merkityksen.

Pikkuyrittäjät on koululle mukaansatempaava kokonaisuus, joka parhaimmillaan hyödyntää kodin ja koulun yhteistyötä, avaa ovia työelämä- ja yritysyhteistyöhön sekä edistää luokkahenkeä huomattavasti.

Valmis materiaali

Tarjoamme opettajille kattavan ja maksuttoman materiaalipaketin, joka on helppo ottaa käyttöön. Materiaalit sisältävät oppaat opettajalle ja oppilaille, t-paidat oppilaille sekä paljon lisämateriaalia verkkosivuillamme.

Voit yhdistää myös perinteistä luokkatyöskentelyä ja digitaalisia välineitä Pikkuyrittäjät-mobiilipelin avulla.

Ohjelma osana opetusta

Ei enää vanhempien leipomia mokkapaloja!
Toteuttamalla luokkanne kanssa yhteisen ja innostavan Pikkuyrittäjät-projektin osana luokkaretkirahojen keräämistä, lapset saavat tärkeää työelämäkokemusta ja ottavat itse vastuuta omasta tekemisestään. Opettaja toimii ohjelmassa ohjaajana ja kannustajana antaen lasten kokeilla, tutkia ja tehdä myös virheitä.

Luokkaretkirahojen kerääminen osana opetusta ei voisi olla hauskempaa ja samaan aikaan opettavaisempaa. Pikkuyrittäjät-ohjelma sopii alakouluissa monialaiseksi oppiaineita yhdistäväksi kokonaisuudeksi tai valinnaisaineeksi.

Mitä Pikkuyrittäjät-ohjelma sisältää?

  • Pikkuyrittäjän käsikirjat oppilaille
  • Opettajan opas
  • Pikkuyrittäjät t-paidat oppilaille
  • Lisämateriaalit verkossa, kuten kuittipohjat, liiketoimintasuunnitelmapohja ja diplomit
  • Pikkuyrittäjät mobiilipeli

Näin se toimii

Voitte muodostaa ohjelmaan yhteisen tavoitteen, mutta jokainen voi kerätä rahaa omalla bisneksellään. Pikkuyrittäjien kautta saadut tulot eivät tarvitse koulullenne rahankeräyslupaa eikä toiminnasta muodostu oppilaille myöskään verotettavaa tuloa. Ohjelma onkin turvallinen ja helppo tapa kerätä rahaa luokkaretkeä varten.

1. Tilatkaa Pikkuyrittäjät-ohjelman materiaalit

2. Aloittakaa ohjelman käyttö koulussanne

3. Kehittäkää upeita tuotteita ja palveluita

4. Järjestäkää loppuhuipennus ja laskekaa tienaamanne rahat

Ohjelma innostaa ja opettaa

Samalla kun keräätte rahaa luokkaretkeänne varten, oppilaiden tärkeät taidot kehittyvät ja he oppivat valtavasti – innostavan tekemisen kautta.

 

  • Esiintymis- ja vuorovaikutustaidot paranevat
  • Lapsen identiteetti vahvistuu
  • Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus kasvaa
  • Ryhmätyöskentelytaidot kehittyvät
  • Ymmärrys rahasta ja taloudesta paranee

”Ohjasin valinnaista ryhmää (5.-6. luokat) ja järjestimme koulullemme tapahtuman, jossa jokaisella Pikkuyrityksellä oli oma myynti-/yritysesittelypiste. Pikkuyrityksistä saadut rahat kerättiin yhteen pottiin. Saimme kokoon mukavan summan rahaa ja päätimme käydä SuperParkissa, jossa myös ruokailimme. Varainkeruuprojektin ohessa oppilaat saavat hienon monialaisen oppimiskokemuksen ja ymmärryksen yrityksen elinkaaresta.”

Pauliina Aula Kyrö
Pauliina toimii yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäopettajana Oulun kaupungilla ja myös ohjaa Pikkuyrittäjät –ohjelmaa Lintulammen koululla.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä niin autamme sinua eteenpäin.

Back To Top